90% от милионерите са забогатели чрез инвестиране в недвижими имоти, твърди милиардерът Андрю Кернидж.

Дали това настина все още е в сила като фактор?

Според тези деветима експерти в “The Oracles”, които печелят милионите си по този начин, отговорът е „да”.

1) „Притежаването на недвижим имот ме направи богата” – Барбара Коркоран, основател на The Corcoran Group
„Купуването на имоти ми донесе цялото богатство, което притежавам. Но основната причина беше, че имах нужда от жилище. Купих първото си студио след като събрах малко пари. Просто трябваше да живея някъде. Няколко години по-късно студиото удвои стойността си, като по този начин имах достатъчно пари да инвестирам 50% от тях в едностаен апартамент. Малко по-късно се сдобих с двустаен, след това с тристаен, докато не дойдох тук, където съм сега – в мезонет на Пето авеню, Ню Йорк. Купуването на това малко студио беше първата и най-важна стъпка, която направих по пътя към забогатяването”, разказа за CNBC Барбара Коркоран.

2) „Недвижимите имоти могат да генерират доход през цялата година”, Бетъни Франкъл, предприемач, филантроп, основател на Skinnygirl и BStrong„Инвестирането в недвижими имоти е чудесна идея, ако го правите с дългосрочни цели, а не за бърза възвръщаемост. Най-добрият вариант е да давате под наем жилището, което сте купили. Просто се запознайте с всички свързани правни такси и бъдете подготвени за неочаквани разходи”.

3) „Правилната инвестиция ще ви се отплати” – Гранд Кардон, експерт по продажбите, автор на  бестселъри на New York Times.

„Винаги е добра идея да вложите парите си в истински активи като недвижими имоти. Но трябва да ме разберете: Това не означава, че всички те са добра идея. Купувам само определени видове имоти, например многостайни жилища, разположени на добри локации, които осигуряват постоянен паричен поток и голям потенциал за бъдеща висока стойност. Стоя далеч от районите, които генерират ниски доходи и едностайните домове. Но дори и тези активи вероятно са по-доброто място за инвестиция, отколкото да оставите парите си да се обезценят, докато стоят в банката!”, допълва Гранд Кардон.

4) „Купуването е по-добър вариант от наемането” – Питър Ернандес, президент и основател на Teles Properties

„Повечето милионери, които познавам, са спечелили парите си от притежаването на недвижими имоти. Тяхната стойност постоянно се увеличава. Този тип инвестиция не е толкова уязвима към волатилността на фондовата борса. Получавате материален, използваем актив, независимо дали отдавате под наем апартамент или купувате дом. А може да има и данъчни облекчения за инвестиционни имоти.

Няма неподходящо време за закупуване на недвижим имот. Всъщност истинското богатство се прави чрез покупка, когато всички останали продават и обратно. Въпреки че мнозина говорят за рецесия, пазарът на недвижими имоти всъщност е силен с увеличаващи се цени и транзакции.

Наемането на едностен апартамент може да струва 5000 долара на месец в някои квартали днес, но можете можете да купите къща за 1 милион долара само с 4000 долара на месец чрез ипотека.

Така че защо бихте наели? Добър вариант би бил да отдадете под наем апартамента си и от наема да изплащате ипотеката”, обяснява Питър Ернандес.

5) „Получавате шестцифрени данъчни облекчения”, Холи Паркър, основател и главен изпълнителен директор на Douglas Elliman. Печеливш брокер, който реализира продажби на стойност над 8 милиарда долара.

Най-заможните хора купуват жилища по начина, по който са си избирали коли. Лихвите са ниски, цените падат и не е нужно да инвестирате много голяма сума

В същото време все повече хора избират да наемат апартамент, вместо да си купят собствен. Можете да отдадете своя под наем на такива хора и с техните пари да покривате ипотеката, данъците и поддръжката на жилището ви. Със сайтове като Vrbo и Airbnb можете също да намерите краткосрочни наематели, които да покриват разходите ви”, разказва още Холи Паркър.

6) „Няма да изхарчите прекалено много пари” – главен изпълнителен директор на  Douglas Elliman, империя за посредничество в недвижимите имоти с повече от 27 милиарда долара годишни продажби.

„Недвижимите имоти са ликвиден актив, така че винаги можете да го използвате. Освен това не сте обвързвани с голяма сума пари. Можете да инвестирате само 10% от стойността на имота и да използвате кредит от банката, за да финансирате останалата част от покупката. С толкова ниски лихви, това е като безплатни пари.

За разлика от фондовата борса, където много фактори са извън вашия контрол, инвестиция ви в имот не може изведнъж да се обезцени.

Единствените хора, които губят пари в недвижими имоти, са тези, които са купували в бума на пазара и са продавали в неподходящо време. Често е необходимо време, за да генерирате печалба, но ако сте търпеливи, ще го постигнете”. Това обясни Доти Херман.

7. „Недвижимите имоти предлагат неограничени възможности”, – Даниел Лесняк, основател на Orange Line Living, брокер Keri Shull Team, съосновател на коучинг бизнеса HyperFast Agent, автор на „HyperLocal, HyperFast агент за недвижими имоти”

„Инвестицията в недвижими имоти винаги е добър избор, защото имате много възможности. Ако инвестирате в акции и облигации, успехът ви зависи изцяло от фактори извън вашия контрол. Или притежавате, или продавате. С недвижимите имоти имате неограничени възможности. Те могат да бъдат рефинансирани и резонирани. Можете да  живеете в него или да го отдадете под наем. Изборът е ваш. Това са само няколко от потенциалните възможности. Тази гъвкавост е една от причините много хора да забогатяват от подобен тип инвестиции”, допълва той.

8) „Хората винаги ще имат нужда от дом, в който да живеят” – Робърт Мартинес, основател и изпълнителен директор на Rockstar Capital, компания за инвестиции в недвижими имоти с активи от над 330 милиона долара.

„Има възможност за по-голяма и постоянна възвръщаемост чрез инвестиция в недвижими имоти, отколкото с други инвестиции. Винаги ще има хора, които имат нужда от жилище. Новите апартаменти, които се строят, са доказателство за нарастващия пазар на недвижими имоти. Предлагането следва търсенето, а търсенето продължава да нараства. Населението почти никога не намалява, поради което нуждата от жилища нараства всяка година. По-специално пазарът за многостайни апартаменти расте. Те са по-търсени дори от къщите. Ако отдавате под наем такова жилище, ще генерирате доход целогодишно”, обяснява Робърт Мартинес.

9) „Недвижимите имоти винаги са доходоносна инвестиция”, 
Марчело Аррамбид, основател на Day Trading Academy, съосновател на SpeedUpTrader, компания, финансираща трейдъри

 „Много фирми фалират, но жилищата винаги ще са необходими. Затова инвестицията в имоти е печеливш избор.

Въпреки че пазарът на недвижими имоти претърпява промени, той никога не изчезва с течение на времето”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Вход | Регистрация